by Zátiší Group
O nás
Náš tým
Kariéra
Partneři
Galerie
Firmy
City Canteen
ASPIRA Café
Hadovka Office Park
Jídelna Barrandov Studio
VIG Kooperativa jídelna
Vision Cafe
Cube Bistro
innogy Cafe
Amaroun Café Google
Školy
American Academy
Lycée Français de Prague
Riverside School Prague
Parklane International School
Global Preschool
Deutsche Schule Prag
Office catering
E-shop
Kontakt
Novinky
EN
Brownies
Ingredience
pro 4 osoby, doba přípravy 35 minut
200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (70% a výše)
125 g másla
150 g cukr krupice
26 g vanilkový cukr
lžička skořice
špetka soli
50 g kakao holandské
4 vejce
Postup
Do malého rendlíku dám čokoládu, máslo a všechen cukr. Připravím vodní lázeň - to znamená, že vezmu větší hrnec, do něj naliju vodu, přivedu k varu a do vody položím rendlík s ingrediencemi.
Není nutné, aby voda vřela, stačí, když bude bublat. Díky tomu se ingredience v horním rendlíku nepřipalují a nepřichytávají. Proces rozpouštění trvá jen pár minut (asi 5).
Jakmile je čokoláda s máslem úplně rozpuštěná, sundám rendlík z lázně a přidám skořici, sůl, kakao a celá vejce. Vše metlou pořádně promíchám dohromady.
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložím pečícím papírem a pak do ní směs naliju.
Troubu předehřeju na 180°C a peču nejdříve 10 minut, poté zkontroluju a peču ještě 10 – 13 minut na 165°C . Je důležité brownies nepřepéct. Každá trouba peče jinak, tak se vyplatí dílo průběžně kontrolovat.
Pečení je u brownies ta nejdůležitější část. Nelekněte se, že se při pečení bude zvedat krusta. Tak je to dobře, po vychladnutí krusta splaskne.
Upečený brownies nechám dobře vychladnout a poté krájím na jednotlivé dílky. Uvnitř je brownies morký a vláčný.
Tomáš David, Šéfkuchař studené kuchyně, Fresh & Tasty
Další novinky
Další novinky