Novinky

Fit & Fresh dny

Pokračujte s námi ve svém novoročním předsevzetí.

Mexické dny

Přijďte ochutnat mexickou kuchyni a zažít svůj příběh plný chutí do své Fresh & Tasty kantýny od 22. do 23. listopadu.

Dýňový týden

Ať slavíte Halloween, mexický svátek mrtvých nebo Dušičky, zahřejte se voňavou dýňovou polévkou. Dýně obsahuje komplexní vitaminy a minerály, zasytí, srovná krevní tlak i vykouzlí dobrou náladu.

Zachraňujeme obědy

Také neradi plýtváte jídlem? Díky projektu Zachraň oběd v našich kantýnách Fresh & Tasty by Zátiší Group zachraňujeme jídla, která by jinak skončila v koši.

Viva la tostada!

Křupavou tortillu plnou zeleniny a masa si vychutnáte ve středu 14. 6. v kantýnách Fresh & Tasty (mimo nové provozovny Hadovka).

Chřestové dny

Šéfkuchaři z týmu Fresh & Tasty připravili od 16. do 18. května na každý den chřestovou polévku a hlavní chod. Nechte se svést delikátní chutí chřestu!

Lahodné Velikonoce!

Sváteční hostina v práci i doma Oslavte nejkrásnější jarní svátky u bohatě prostřeného stolu. Od pondělí 3. 4. do čtvrtka 6. 4. si užijte velikonoční oběd ve vaší oblíbené kantýně.

Od rybníků na Šumavu

Vydejte se po stopách pánů z Rožmberku a ochutnejte tradiční pokrmy jižních Čech. Jihočeské speciality připravili šéfkuchaři 15. 3. 2023 ve všech našich provozovnách.

Vzhůru na Valašsko!

Táhlé stráně, hluboké lesy a bramborová políčka Vítejte na Valašsku. Nejvýchodnější moravský region u hranic se Slovenskem si dodnes zachovává svébytné zvyky a tradiční kuchyni. Navštivte Valašsko 14. 3. 2023 ve všech našich provozovnách.

Palačinkový den

Milujeme palačinky! Jako rafinovaný dezert i dekadentní oběd!

Indický týden

Okořeňte si den a objevte pestré chutě a exotické vůně indické kuchyně. Naši indičtí šéfkuchaři pro vás každý den uvaří jedno autentické jídlo. Dopřejte si krátkou dovolenou!

Alpský týden

Užijte si atmosféru horské chalupy bez tlačících lyžáků. Alpská kuchyně přijíždí za vámi!
14.–16. 2. 2023

Lehký nový rok!

Zažeňte novoroční únavu, zbavte se povánočních kil, nastartujte své trávení a rozviňte svůj potenciál!

Recept na lahodnou vánočku

Když zavoní v kuchyni, je jasné, že Vánoce jsou tu! Co? No přeci vánočka. O poklad ze své rodinné kuchařky se s námi podělil cukrář, Roman Kučera. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak se povedla.

Multikulturní týden

19. - 23. 9. 2022

Zdravý talíř

Zdravý talíř by se měl skládat ze tří základních živin doplněných ovocem nebo zeleninou. Jedná se o sacharidy, bílkoviny a tuky. A proč by na talíři neměly chybět?

Rybí speciality

V našich kantýnách jsme pro vás na srpen nachystali lehké rybí speciality.

Pravidelnost ve stravě

Pravidelnost ve stravě je jedním z hlavních pilířů zdravého stravování společně s vhodným výběrem potravin a jejich kombinací.

Retro týden 11. 7. - 15. 7.

Pochutnejte si na zaručených gastro hitech a nechte se odnést o desítky let zpátky :)

NEhladu

Vyvážené stravování v kantýnách nebereme na lehkou váhu, proto jsme navázali spolupráci s nutričními terapeutkami z nehladu.cz.

Sushi Day

Těšte se na živou kuchařskou show s hostujícím sushi masterem Markem Janebou 28. 6. 2022 / ASPIRA Café 29. 6. 2022 / Kooperativa

Už to u nás chřestí

16. - 20. 5 . 2022 Přijďte si pochutnat na sezónních specialitách z chřestu.

Palačinkový den

Během března si v našich vybraných kantýnách pochutnáte na palačinkách, které vám osladí celý pracovní den.

Starejte se o svá střeva – mikrobiom rozhoduje nejen o zdraví, ale i o náladě

Imunita bydlí ve střevech Biliony mikroorganismů se starají o naše zdraví, krásný vzhled a duševní pohodu. Staráte se o ně stejně dobře?

Kdykoli můžete, jezte bio, lokální a čerstvé jídlo

A kdo vypěstoval vaše jídlo? Biopotraviny už patří do běžné nabídky obchodů a restaurací. Představují totiž skutečné jídlo, na které jsme evolučně zvyklí.

Alpský týden

Od pondělí 21. do pátku 25. 2. 2022 v kantýnách Fresh & Tasty

Jediná dvě jídla

Pokud byste za den mohli sníst jen dvě jídla, která by to byla?

Nejpříjemnější rituál dne

Pohyb, spánek, dech, voda a jídlo nám umožňují žít. Věnujte jim proto patřičnou pozornost.

Rozkveťte

Ideálu krásy dosáhnete naprostou spokojeností sami se sebou. Naslouchejte svému tělu, zná se nejlépe.

Umělé nikoho nepotěší

Jezdíte rádi na kolotoči nebo horské dráze? A teď si představte, že stejný pocit můžete zažívat pořád – každý den několikrát. Takhle si připadá vaše slinivka a v rychlém sledu i váš mozek při konzumaci uměle zpracovaných sacharidů a nezdravých tuků.

Jezte jídlo, ne amarouny

Zdá se vám to samozřejmé? A čtete si složení na obalech potravin? Plněná bageta už dávno neobsahuje jen pečivo, máslo a sýr, ale i hromadu chemických látek, aby vypadala a chutnala lépe.

Dobré cukry a tuky

Jezte jídlo s nízkým obsahem sacharidů a s dostatkem zdravých tuků. Ideální jídelníček neexistuje, ale optimální pokrm přesně pro vás můžete servírovat při každém jídle.

8 principů zdravé výživy

V našich provozovnách se snažíme nabízet vyváženou, čerstvou stravu, ze zdravých a sezónních surovin.

Řepa - královna zimní zeleniny

Červená řepa byla pro naše předky cenným zdrojem živin, vitality a energie, když za okny ležel sníh a domácnost žila ze zásob. Sezonu červené řepy využíváme ve Fresh & Tasty naplno. Máme ji rádi a kouzlíme z ní krásná jídla. Třeba pomazánka z pečené červené řepy nebo řepánek patří mezi oblíbené evergreeny nejen v našich kantýnách a nyní si je můžete udělat i doma.

Zdravý bar

Rozjeli jsme novinku Zdravý bar v Aspira Café. Potěší všechny, kteří dbají na své zdraví, pohodu i výkon. V samoobslužném zdravém baru si poskládáte oběd podle svých chutí a momentálních potřeb. Základ tvoří široká nabídka pečlivě vybraných, čerstvě připravených plnohodnotných potravin, které si sami zkombinujete.

Svatomartinské hodování

Přijďte si pochutnat na dozlatova upečeném husím stehýnku v našich kantýnách nebo u vás doma. Máme pro vás také recept na "Svatomartinské rohlíčky", stačí kliknout...

Posilte svou imunitu!

V kantýnách Fresh & Tasty si můžete pochutnat například na fermentovaných ječných kroupách nebo kimchi, které si můžete udělat i doma dle receptu našich šéfkuchařů.

Dýně, dýně, dýně!

25. - 29.10. 2021 Každý den ochutnáte v našich kantýnách jedno dýňové jídlo.

Multikulturní týden

V týdnu 13 - 17. 9. 2021 si vychutnáte jídla světových kuchyní v našich vybraných kantýnách.

Velikonoce u nás

Mazanec už kyne, beránek se peče...

Naše cesta k udržitelnosti - leanpath

Tímto chytrým přístrojem denně měříme, kolik naši kuchaři spotřebují jednotlivých surovin a kolik jich vyhodí. Díky těmto údajům můžeme optimalizovat náklady a efektivně se surovinami zacházet.

Alpský týden

Od 8. 2 2021 vzpomínky na alpské sjezdovky

Rozvoz hotových chlazených jídel

Od pondělí do soboty pro vás vaříme jídla, které si jednoduše sami doma nebo v kanceláři ohřejete. Vyberou si i děti.

Svatomartinská husa

Některé tradice má smysl dodržovat a proto si 11. 11. můžete k obědu užít husu!

PROČ NAŠI VIRTUÁLNÍ KANTÝNU?

Dobrý oběd pro váš tým až do kanceláře. Rozvážíme hotová jídla, chlazená i teplá, balená individuálně i hromadně, pro váš kolektiv od 10 osob. Menu sestavujeme vždy na 14 dní dopředu. a na každý další týden jej zveřejníme vždy ve středu.

Užijme si dobré jídlo spolu bezpečně

Provoz a opatření pro Covid-19

Sushi Day

Akce zrušena

Palačinkový den

První týden v březnu

MŮJ POKE OBĚD v KABE Cafe

Zkuste oběd jinak a vyberte si z našich poke misek, polévek a domácích chlebíčků

Healthy Week

V týdnu 13. - 17. ledna na všech korporátních provozech

Zátiší Magazín zima 2019

Nové číslo magazínu Zátiší přináší zimní koření, jak naložit s obědovou pauzou a gastro trendy 2020 ...

Halloween

Ve čtvrtek 31. října si můžete užít sezónní dýni

Křest kuchařky Zachraň jídlo

Nemáme rádi zbytečné plýtvání s potravinami a proto jsme podpořili křest kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni

Asijský týden

V týdnu od 30.9. do 4.10. na všech firemních provozech. Na co se můžete těšit?

Klobásy na Aspiře

Německé Bratwurst klobásy na grillu, 20.9. před Aspira Café

Udržitelně spolu! Rekrabičky

Naše planeta je zahlcena jednorázovými obaly. Jen v Česku se DENNĚ vyhodí okolo 54 tun jednorázových obalů na jídlo. Můžeme s tím něco udělat.

Mrkvánek – sladký mrkvový evergreen

Mrkvánek patří u našich malých i velkých zákazníků mezi ty nejoblíbenější sladké dezerty. Ve Fresh & Tasty ho pečeme od samého začátku, je to evergreen. Zkuste si ho upéct sami podle receptu Katky Račákové, která vařila u nás a nyní ji můžete potkat v restauraci Mlýnec, která také patří do naší skupiny.

Pohanková kaše s ovesnými vločkami, semínky, kokosem a podzimním ovocem

Snídaně je nejčastěji opomíjené a šizené jídlo dne. Přitom je to taková škoda! Když dobře snídáme, máme lepší náladu, více energie, přes den nás nic nerozhází. A vůbec, snídaně je palivo pro naše nápady.

Jako inspiraci přikládáme recept na podzimní duhovou misku – pestrou, barevnou a štědrou.  

Brownies

Jakmile se pustíte do příprav, počítejte s tím, že budete neustále ochutnávat a neubráníte se olizování metličky.

Je mnoho receptů na brownies, ale já nedám dopustit na tento bezlepkový, který chutná snad každému. Recept je tisíckrát vyzkoušený a je na něj třeba jen pár, zato dobrých ingrediencí.

Chřestový salát s jahodami a nakládaným pepřem

Český chřest zažívá už pár let svůj úspěšný návrat. Lví podíl na tom mají pánové z Mělnicka, od kterých ho v sezóně odebíráme. Říkají si „chřesťané“ a jejich sklizeň je opravdu vymodlená. Začala kolem Velikonoc a končí Svatojánskou nocí

Příprava chřestu je jednoduchá a jeho chuť nezaměnitelná. Receptů na chřestový quiche nebo chřest s holandskou omáčkou existuje nekonečně mnoho. Proto jsem zvolili takový, který kombinuje dvě skvělé sezónní záležitosti: chřest a jahody.

Pečená treska se zeleninou na páře a šťouchanými brambory

Tresku lze připravit mnoha způsoby. Chutná skvěle pečená či grilovaná, přímo vynikající je vařená v tomatové omáčce, smažená v pivním másle zase může tvořit dokonalou součást britské klasiky „fish and chips“.

Z nutričního hlediska je treska dobrým zdrojem netučných bílkovin – např. jedna 150g porce dodá člověku až 30 g bílkovin, což je téměř 50 % doporučené denní dávky pro dospělého muže. Ochutnejte tresku podle našeho receptu.

Svařená hruška – recept na dobrou náladu

Lukáš Kácovský, šéfkuchař jídelny Barrandov Studio má rád vůni hřebíčku, skořice a vanilky. Když je venku zima a nevlídno, vzpomene si na nápoj, který děláme na Barrandově.

"Vezmu pár hrušek, trochu koření a dám se do toho. Stačí pár loků a už se zase usmívám. Nebojte, nenechám si ho pro sebe."

Život mezi Googlery

Je to už více než pět let, co byl Jirkovi Medvedcovi svěřen malý, ale jistě neobyčejný provoz pro firmu Google.

Ryby ano, ale zodpovědněji

Ryby a ostatní dary moře tvoří významný zdroj výživy člověka od nepaměti. Podle archeologů z National Geographic vypluli první rybáři na otevřené moře dokonce už před 42 tisíci lety. 

24h s Alešem Pelkou, šéfkuchařem provozu Aspira Café

1. května 2019 jsme otevřeli  Aspira Café pod vedením šéfkuchaře Aleše Pelky, který s námi spolupracuje již dlouhá léta. A jak vypadá běžný Alešův den?