Postup
- Zatímco nechám máslo rozpustit ve vodní lázni, v misce vyšlehám cukr s vejci do pěny, troubu zapnu na 160˚C.
- V další misce smíchám všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, koření, alternativně rozinky).
- Mrkev nastrouhám do velké mísy najemno (chvíli nechám odstát a pak „vyždímám“ přebytečnou šťávu).
- K mrkvi nastrouhám citronovou kůru z omytého citronu, přidám vyšlehaný cukr s vejci, rozpuštěné máslo a suché ingredience. Vše důkladně promíchám.
- Vzniklé těsto naliju do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu.
- Plech dám do předehřáté trouby a peču asi 35 minut.
- Koláč je hotový tehdy, když se na špejli, kterou do těsta zapíchnu, nenalepí žádné těsto.
Ať vám chutná! ☺
Kačka Račáková, byla vedoucí studené kuchyně v Barrandov Studio a nyní jí potkáte v restauraci Mlýnec.